Младежите в Дупница поискаха възстановяване на закрития басейн. Чимев: Трябва да намерим решение Грамоти на Лиляна Славова и Борислава Динева, които в днешния ден бяха съответно кмет и председател на ОбС-Дупница връчи инж. Методи Чимев. Във връзка с Деня на Общината и като част от празниците с предстоящия 19 октомври, днес имаше ден на отворените врати и тийнейджъри от средните училища управляваха общината.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлавова и Динева запознаха Чимев с предложенията на младите хора направени по време на сесията и след това в приемния ден на кмета. "На първо място е желанието да има функциониращ закрит басейн, какъвто нямаме от години. Мнозина млади хора искат да ползват, но поради липсата на такъв са принудени да пътуват до други градове. Искаме да бъде създаден и младежки център, в който да има възможност да се събират младите хора по интереси-спорт, литература, изкуства… Дано в скоро време имаме и кино, каквото липсва от години. Надяваме се, да бъде дадена възможност за повече дейности, в които да се включат младите хора от града. Имаме доста предложения и виждания, които ще предоставя в писмен вид на г-н Чимев с надежда, че ще успеем съвместно да реализираме част от тях", заяви Славова. Сред желанията на младите хора за следващите години е изграждането на велоцентър, възстановяването на Светофарното градче и други.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA"За някои от поставените въпроси и предложения и ние търсим решения, но за съжаление не всички могат да бъдат реализирани по различни причини. Още от сега започваме да работим сериозно по въпроса с намиране на решение за закрития басейн в ОУ "Климент Охридски". Така е, наистина има нужда от такъв и трябва да намерим решение да започне да функционира. Очаквам с нетърпение предложенията, защото младите хора имат поглед върху много неща, които ние нямаме или изпускаме", коментира Чимев.